+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default failed to "fis write" on Avila board - with image starv3-1.1.11-1741.XSCALE-WAR.zip

    Hi,

    I’m using the star-OS image - starv3-1.1.11-1741.XSCALE-WAR.zip

    I followed the instructions as said in "starv3-avila.pdf" for loading the image to Avila board.

    Board details –
    · GWIXP425BDT
    · redboot-v2.02
    · 16M flash


    I succeeded until I did “fis write”. I got error message

    "Can't program this region - contains code in use!"..

    I failed to get any inputs either from google or from this group.

    Has anyone come across this problem? Can someone volunteer to help me out?

    Also I’m attaching the logs I got when I attempted to load the image on the board.


    Thanks in advance,
    Bhanu Prakash


    Error/Log messages

    RedBoot>
    RedBoot> ip_address -l 192.168.157.221 -h 192.168.157.52
    IP: 192.168.157.221/255.255.255.0, Gateway: 192.168.157.1
    Default server: 192.168.157.52
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot> load -r -b %{FREEMEMLO} vncOs-1.1.11-1741.XSCALE-WAR-GW2348-4.bin
    Using default protocol (TFTP)
    Raw file loaded 0x00029c00-0x006e469f, assumed entry at 0x00029c00
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot> fis unlock -f 0x50000000 -l 0x800000
    ... Unlock from 0x50000000-0x50800000: .................................................. ..............
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot> fis write -f 0x50000000 -l 0x800000 -b %{FREEMEMLO}
    Can't program this region - contains code in use!
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot>
    RedBoot> fis list
    Name FLASH addr Mem addr Length Entry point
    RedBoot 0x50000000 0x50000000 0x00080000 0x00000000
    zImage 0x50080000 0x01600000 0x00100000 0x01600000
    FIS directory 0x50FE0000 0x50FE0000 0x0001F000 0x00000000
    RedBoot config 0x50FFF000 0x50FFF000 0x00001000 0x00000000
    RedBoot>


  2. #2
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Langley, Canada
    Posts
    8,090
    Rep Power
    10

    Default

    You forgot the step involving loading the intermediate "redboot_RAM" release, which needs to be done before you can reprogram the flash. (Top of page two in starv3-avila.pdf)

    Once you do this, you should not have any more problems.
    Last edited by tony; 02-17-2007 at 10:35 PM.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks Tony.
    It's working ...

Similar Threads

  1. "Failed to Connect"
    By Premier in forum Support
    Replies: 6
    Last Post: 10-13-2007, 07:18 PM
  2. StarV3 "editor" minor request
    By i20access in forum Feature Requests
    Replies: 9
    Last Post: 04-06-2007, 12:50 AM
  3. Problem "failed do read rid" urgent
    By maxmargon in forum StarOS™
    Replies: 1
    Last Post: 05-30-2005, 09:18 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 10-16-2003, 12:34 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 03-23-2003, 02:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts